fbpx
Сьогодні
13:00 07 Вер 2018

Росія та США на межі бойових дій у Сирії, - політолог

Росія та США погрожують одне одному військовим ударом в Сирії, що може призвести до повноцінних бойових дій.

Про це пише російський політолог Анатолій Несміян.

"Росія продовжує йти на загострення в Сирії. Поки вербально, але межа досить тонка. Російські військові попередили США про можливе нанесення авіаударів по територіях, на яких можуть перебувати американські військовослужбовці. Американці заявили про готовність до дій у відповідь", – пише він.

За його словами, виникає реальна можливість військового зіткнення армій двох держав.

"Якщо підходити з розумної точки зору, локальний конфлікт Росії і США, безумовно, не викличе ні глобального, ні регіонального зіткнення. Зрештою, досвід вже є – американці стерли в порошок кілька сотень російських найманців", – зазначив він.

На його думку, у найгіршому випадку буде повторення "Кримської війни" 1853-1856 років, коли російська армія зазнала поразки від об'єднаних сил країн Заходу, що призвело до політичної кризи в Росії.

"Керівництво Росії або не розуміє, до чого воно може прийти з такими дивними погрозами, або навпаки – свідомо веде справу до примусової ізоляції. Важко сказати, що у них там в головах", – додав Несміян.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: