fbpx
Сьогодні
14:02 06 Вер 2018

"Я частина опору в адміністрації Трампа": в США опублікували анонімну статтю високопосадовця

Фото: Win McNamee/Getty Images

В адміністрації президента США багато високопоставлених працівників чинять активний опір політиці Дональда Трампа

Про це пише The New York Times.

Видання як виняток опублікувало анонімну статтю, автором якої, як стверджується, є високопоставлений працівник Білого дому. Він не став розкривати своє ім'я в зв'язку із загрозою втрати робочого місця.

У статті йдеться про те, що в адміністрації президента США домоглися запровадження нових санкцій проти Росії після отруєння Сергія і Юлії Скрипалів, незважаючи на небажання Трампа прийняти ці заходи.

Автор статті також пише, що сам є частиною опору проти Дональда Трампа.

"Багато високопоставлених чиновників в його власній адміністрації невпинно працюють над тим, щоб зірвати деякі пункти його порядку денного і не дати проявитися його найгіршим нахилам", – наголошено в статті.

Автор стверджує, що мета цих дій – захищати демократичні інститути США доти, доки Дональд Трамп не залишить посаду президента.

Учасники опору дотримуються республіканських ідеалів і хотіли б, щоб адміністрація була успішною, але "президент продовжує своїми діями шкодити добробуту нашої республіки".

Також автор стверджує, що в адміністрації обговорювалась можливість застосування 25-ї поправки Конституції США через "нестабільну поведінку" Трампа.

25-та поправка дозволяє віце-президенту США взяти владу в свої руки, у випадку якщо "верховний головнокомандувач не здатний виконувати свої повноваження та обов'язки".

Трамп майже негайно написав розлючений твіт, заявивши, якщо "анонімний безвольний чиновник справді існує", то New York Times має негайно "з метою національної безпеки передати його уряду".

Під час однієї із зустрічей в Білому домі Трамп також заявив, що "вони (журналісти New York Times. – Ред.) не люблять Дональда Трампа, а я не люблю їх".

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс виступила із заявою, у якій зазначила: "Цьому боягузу слід вчинити як належне і подати у відставку".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: