fbpx
Сьогодні
21:01 06 Вер 2018

Відверта брехня: Росія заявила Європейському суду, що Балух не голодує

На вимогу Європейського суду з прав людини уряд Росії надав інформацію про стан здоров'я чотирьох українців, які перебувають у російських в'язницях.

Про це повідомили у прес-службі ЄСПЛ, передає ВВС News Україна.

Україна звернулася до ЄСПЛ 10 та 17 серпня і попросила зобов'язати Росію прояснити стан здоров'я українців у межах розгляду справи №38334/18 "Україна проти Росії".

"23 серпня ЄСПЛ повідомив, що суд вирішив застосувати правило 39 свого регламенту про невідкладні забезпечувальні заходи щодо Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова", – зазначає видання.

До 5 вересня РФ повинна була надіслати ЄСПЛ інформацію про стан здоров'я вищезгаданих українців та повідомити, чи наразі вони голодують.

"Уряд Росії відповів на питання суду щодо панів Клиха, Балуха, Куку та Литвинова. Росія надала інформацію, що ці чотири чоловіка регулярно оглядаються лікарями, отримують належну медичну допомогу та, що жоден з них зараз не здійснює голодування", – повідомили ВВС News Україна у прес-службі суду.

Однак в офісі уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової виданню заявили, що Володимир Балух голодує вже 172-й день.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: