fbpx
Сьогодні
15:24 06 Вер 2018

У воді біля заводу "Кримський Титан" знайшли хімікати

Результати перших проб води поблизу заводу "Кримський Титан" в окупованому Криму показали, що там був сильний викид хімікатів.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, повідомляє прес-центр міністерства.

Він зазначив, що представники держорганів у складі спецкомісії взяли кілька проб біля села Преображенка, що поблизу адміністративної межі з боку Херсонської області.

Воно знаходиться майже впритул до титанового заводу, тому частина кислотонакопичувачів розміщені на території Херсонщини.

"Результати перших проб вчора були готові, це проби води. Результат показав, що показник хімічного споживання кисню перевищує в 6 разів. Це означає, що був різкий викид забруднюючих речовин у водний об'єкт", – наголосив Черниш.

За його словами, у жителів півострова, які вдихають хімікати через віяння вітру у відповідному напрямку, є ознаки ураження дихальних шляхів.

"Виходячи з результатів аналізів повітря, ми думаємо, що це був сірчастий ангідрид. Це частково пояснює зміну кольору і пошкодження поверхонь побутових предметів та транспортних засобів, які спостерігались в Армянську і в навколишніх населених пунктах в окупованому Криму", – підсумував Черниш.

Нагадаємо, що в ніч на 24 серпня в місті Армянськ в окупованому РФ Криму місцеві жителі розповіли про невідомий наліт "липкої іржі", яким протягом доби вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальну слабкість.

Як свідчать записи у соцмережах, дитяче відділення лікарні у Армянську було переповнене, через кислотні опади людям пече в очах та у дихальних шляхах.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: