fbpx
Сьогодні
13:46 05 Вер 2018

У Британії назвали імена росіян, яких підозрюють в отруєнні Скрипалів

Британські прокурори зібрали достатньо доказів проти двох російських громадян, яких підозрюють в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Про це повідомляє видання Reuters на закритій стрічці для підписників.

Зазначається, що на двох росіян, імена яких Олександр Петров і Руслан Бошіров, було видано європейський ордер на арешт.

"Ми не будемо звертатися до Росії для екстрадиції цих чоловіків, оскільки російська конституція не дозволяє видавати своїх громадян", – заявив директор юридичної служби при Королівській кримінальній прокуратурі Сью Хеммінг.

У свою чергу, очільник відділу боротьби з тероризмом Ніл Басу каже, що ці двоє їздили країнами під псевдонімами, але відомо що їм по 40 років і вони є громадянами Росії.

Так, сліди від отрути "Новачок" було знайдено в лондонському готельному номері, де зупинялися ці двоє чоловіків. Вони прибули до Британії 2 березня та поїхали 4 березня.

Нагадаємо, 5 березня у британському місті Солсбері колишньому російському розвіднику Сергію Скрипалю та його дочці стало погано в торговельному центрі, після чого його госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною.

Після отруєння Скрипаля та його дочки голова уряду Великої Британії оголосила про висилання з країни 23 російських дипломатів.

Польща та низка інших країн ЄС також оголосили про видворення російських дипломатів у зв'язку з отруєнням Сергія Скрипаля та його дочки.

У російській розвідці заявили, що в отруєнні Скрипалів винні агенти США та Великої Британії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: