fbpx
Сьогодні
16:18 05 Вер 2018

Росіяни привезли "Новичок" до Солсбері у флаконі від парфумів, - ЗМІ

Фото: bbc.com

Росіяни, яких Велика Британія підозрює в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері, перевозили нервово-паралітичну речовину "Новічок" у флаконі з-під парфумів.

Про це повідомляє The Sun.

"Двоє російських шпигунів, яких підозрюють в отруєнні Сергія та Юлії Скрипаль, замаскували смертельну (речовину – ред.) "Новічок" у флаконі з-під парфумів Nina Ricci", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Sun, нині поліція вважає, що нервово-паралітична речовина була перевезена до Великої Британії з Росії у пляшці зі спеціальним пристроєм для нанесення отрути.

Цю пляшку пізніше зі сміттєвого баку в Еймсбері підняв Чарлі Роулі і подарував своїй подрузі Дон Стерджесс, яка загинула після контакту з "Новічком" 30 червня.

Раніше прокуратура Великої Британії ідентифікувала росіян Олександра Петрова та Руслана Боширова як підозрюваних у спробі замаху на життя Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Нагадаємо, що 5 березня колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною.

Речовину згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: