fbpx
Сьогодні
16:42 05 Вер 2018

Переговори в Мінську: бойовики запропонували пом'янути Захарченко, українська делегація вийшла

Фото REUTERS

Під час сьогоднішніх переговорів у Мінську представники угруповань «ДНР» і «ЛНР» запропонували вшанувати хвилиною мовчання Олександра Захарченко, на що українська сторона відреагувала виходом із зали.

Про це повідомила уповноважена президента України щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Те, що відбулося вона назвала спробою провокації з боку представників окремих районів Донбасу.

«Українська делегація, звичайно, відразу ж вийшла із залу, залишивши ОРДЛО з росіянами поминати своїх подільників. А коли ми повернулися в зал, то звернулися до ОБСЄ із закликом вшанувати хвилиною мовчання десятки українців, убитих в результаті російської агресії на Донбасі», – підкреслила Геращенко.

Вона зазначила, що українська делегація вся встала. «Росіяни, які несуть відповідальність за кожного вбитого українця, і їх манкрути-янучари сиділи», – додала вона.

«Ми вшанували наших загиблих. "Слава Україні" – сказали ми так, що здригнувся і позолочений мінський зал, і наші хлопці на небі почули. "Героям слава!" – це почув весь "Президент готель". І так, їх трясло як від ладану», – написала політик.

Мінськ. Все, що сьогодні тут відбувалося, тільки цементує в думці, що вбивство ватажка бойовиків в Донецьку було…

Posted by Iryna Gerashchenko on Wednesday, September 5, 2018

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: