fbpx
Сьогодні
16:41 04 Вер 2018

Йдуть спроби "зам'яти" справу Гандзюк, розслідування саботують на рівні МВС, - активісти

Вище керівництво Міністерства внутрішніх справ саботує розслідування нападу з кислотою на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Про це пишуть активісти зі спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк".

"Минуло 36 днів із моменту жахливого нападу на відому активістку Катерину Гандзюк. Незважаючи на колосальний суспільний резонанс, незважаючи на десятки громадських акцій, що пройшли у різних містах країни, незважаючи на офіційну реакцію ООН, засудження і стурбованість зі сторони міжнародних організацій ми досі не тільки не отримали ім'я замовника", – пишуть вони.

За їхніми словами, вище керівництво держави відмовляється звертати увагу на пряму і реальну загрозу громадянському суспільству.

"Керівники держави зраджують нас, продовжуючи ігнорувати проблему вбивств і нападів на активістів, а МВС досі продовжує саботувати розслідування", – йдеться у повідомленні.

Вони нагадали, що лише громадський тиск запобіг спробі МВС розслідувати цю справу як "хуліганство", незважаючи на те, що жінці вилили в обличчя майже літр концентрованої кислоти.

"Справа досі не розслідується як замовний замах, а так званий медіа-пул МВС через "зливні бачки" паралельно намагається переконати нас із вами, що підозрювані мали особисті мотиви", – пишуть вони.

А прокуратура, в свою чергу, не бачить у нападі на Гандзюк замаху, який був вчинений на замовлення.

"Літр сірчаної кислоти змусив ненадовго замовкнути Катерину, але за неї тепер готові говорити тисячі у всій країні. З кожним вашим словом брехні нас стає більше. З кожною маніпуляцією ми стаємо злішими. Ми не зупинимося, поки не отримаємо імені замовника. Ми вимагаємо відповіді на питання: ХТО ЗАМОВИВ КАТЮ ГАНДЗЮК?", – написала наостанок активісти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: