fbpx
Сьогодні
Відео 10:51 03 Вер 2018

Український фільм "Міф" про Сліпака відзначили нагородою в Португалії

Фільм "Міф"українського виробництва про оперного співака та добровольця АТО Василя Сліпака здобув одну з головних нагород на кінофестивалі в Португалії.

Про це повідомляє посольство України в Португалії.

"2 вересня 2018 року в Лісабоні за участі кінорежисера Івана Ясного відбувся показ документального фільму "Міф" – стрічки про життя та героїзм патріота України Василя Сліпака; фільму, який вчора виграв одну з головних нагород Festival de Cinema da Figueira da Foz, Portugal", – йдеться у повідомленні.

Нагороду особисто отримав режисер стрічки Іван Ясній.

Василь Сліпак народився у Львові, вигравав вокальні конкурси та зрештою переїхав до Франції, де прожив 19 років. Там співак здобув славу та зробив успішну кар'єру на світових оперних сценах.

З початком Революції Гідності, Сліпак брав активну участь у громадській діяльності, очоливши демонстрації у Франції, а згодом долучився до волонтерського руху.

Потім він і зовсім полишив сцену та пішов добровольцем воювати на Донбас, де отримав  позивний "Міф". Під час виконання бойового завдання Сліпак загинув від кулі снайпера.

Режисерами картини про українського героя є Леонід Кантер та Іван Ясній, продюсерами – Катерина Мізіна та Олександр Дріз. У стрічці поєднано документальні кадри та анімацію, яку створив український карикатурист Юрій Журавель.

Сума державної фінансової підтримки фільму склала 620 тис. грн. при загальній вартості виробництва 1,577 млн грн.

Зйомки стрічки відбувалися з серпня 2016 року до квітня 2017, у Парижі, Львові та на фронті на Світлодарській дузі.

В широкий прокат фільм вийшов 8 лютого 2018 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: