fbpx
Сьогодні
12:11 03 Вер 2018

Польські слідчі розпочинають вивчення уламків літака Качинського

Польські слідчі прилетіли до Смоленська в Росію, де мають оглянути уламки літака ТУ-154М, на якому летів президент Польщі Лєх Качинський та 95 членів польської делегації.

Про це повідомляє Польське Радіо.

Польські прокурори вже тривалий час хотіли приїхати в Росію та вивчити уламки Ту-154М. Однак російська сторона не відповідала на звернення Варшави.

Тільки нещодавно Москва погодилася на приїзд групи польських експертів, котрі хочуть провести додатковий огляд елементів конструкції літака. Попередні вивчення відбувалися під наглядом Слідчого комітету РФ.

"Усі слідчі дії виконували російські техніки, які везли зразки до Москви і тільки зі штабу Слідчого комітету їх передавали польській стороні. Згідно з джерелами Польського радіо, подібно буде і цього разу", – пише видання.

Нагадаємо, що 10 квітня 2010 року у Смоленську унаслідок авіакатастрофи загинув президент Польщі Лєх Качинський та 95 членів польської делегації, яка летіла до Катині, аби вшанувати польських офіцерів, вбитих там у 1940 році злочинцями з НКВС.

Росія з самого початку перешкоджає польським правоохоронним органам у проведенні розслідування. Так,  Москва не хоче повертати Польщі уламки літака та чорні скриньки, а Слідчий комітет не відповідає або неохоче відповідає на польські звернення щодо надання правової допомоги.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: