fbpx
Сьогодні
21:56 03 Вер 2018

Дивись українське: фільм "Захар Беркут" за рік з'явиться на екранах

Зйомки історичного фільму "Захар Беркут" завершено, починається складний період постпродакшну, і вже за рік стрічка має вийти в прокат.

Про це повідомив режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв Укрінформу.

"Знімальний період фільму "Захар Беркут" два дні тому завершений. Зараз почнеться період постпродакшну – монтажу, виробництва комп'ютерної графіки, якої буде доволі багато, дубляжу. Ми знімали англійською мовою, будемо дещо дублювати англійською, а всю стрічку, звичайна річ, українською. І маємо надію, що в жовтні наступного року відбудеться реліз нашого фільму", – сказав Сеітаблаєв.

Він нагадав, що у стрічці знімалося чимало закордонних акторів, зокрема Роберт Патрік, Томмі Фланаган, Роккі Маєрс, Поппі Дрейтон, Олівер Тревен, Алекс МакНікол, Елісон Дадлі.

"Роберта Патріка у світі знають переважно за його участю у фільмі "Термінатор-2", Томмі Фланагана – за такими стрічками, як "Гладіатор" і "Хоробре серце". Інші іноземні актори будуть не менш відомі, оскільки зараз вони з'являтимуться у багатьох нових фільмах, створених за їх участі як у Голлівуді, так і в Британії. Думаю, що через рік їх знатиме увесь світ", – підкреслив режисер.

Сеітаблаєв зазначив, що у головних ролях знімалися іноземні артисти, і це було рішення продюсерів.

"Згодом я його підтримав, тому що це може дуже посприяти потужній промоції фільму, української історії, української культури на Заході. Якщо фільм вдасться, на що я маю щирі сподівання, то це буде не тільки гарною промоцією України в світі, а й покаже, що тут безпечно, що тут працюють професійні люди і що знімати тут кіно можливо і треба. А це дуже великі інвестиції. Окрім налагодження культурних зв'язків, це може дати потужний внесок в економіку країни, тому що кіно тягне за собою чимало супутніх речей", – розповів режисер.

За його словами, у фільмі знімалися й прекрасні українські актори.

"Ми маємо багато чудових акторів, і я радію з того, що вони анітрохи не поступаються голлівудським зіркам. На зйомках навіть був такий випадок, коли Роберт Патрік, який виконує головну роль – Захара Беркута, стоячи аплодував Віктору Жданову, якого глядач пам'ятає за стрічкою "Кіборги" – він виконував роль Старого. Наш актор не володіє англійською мовою, але вивчив свою роль і зробив це так добре, що Роберт Патрік разом з колегами аплодували йому стоячи на майданчику. І я радий з того, що наші артисти гідно співпрацюють з будь-якими іноземними зірками. Це є моєю особистою гордістю", – наголосив Сеітаблаєв.

Принагідно він розповів про свої подальші плани.

"Зараз є інші плани, про деякі я ще сказати не можу, про якісь можу. Я буду зніматися в художньому фільмі за чудовим сценарієм під назвою "Додому" режисера Нарімана Алієва. Вже 15 вересня почнеться знімальний період. І, звичайно, продовжу працювати в театрі – грати з моєю улюбленою Адою Миколаївною Роговцевою і, звісна річ, в Театрі на Лівому березі", – сказав Сеітаблаєв.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: