fbpx
Сьогодні
20:44 02 Вер 2018

ВВС News назвали Захарченка і бойовиків "повстанцями"

На ВВС News розмістили публікацію про похорон ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченко, назвавши його "лідером повстанців", які захопили "великі ділянки території" на Донбасі в результаті "повстання" у 2014 році.

У повідомленні, яке розміщене у розділі "Українська криза" (Ukraine crisis) зазначено, що 2 вересня "десятки тисяч людей зібралися, щоб вшанувати пам'ять лідера сепаратистів, підтримуваних Росією", назвавши вибух у кафе "Сепар", де загинув Захарченко, терактом.

Також згадується, що після загибелі Захарченко глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив про неможливість швидкого проведення зустрічі у "нормандському форматі".

"(Нормандський формат) був створений для того, щоб домагатися врегулювання конфлікту на сході України, який почався, коли повстанці захопили великі ділянки території у регіоні в результаті повстання у квітні 2014 року. З того часу тисячі людей загинули у боях між повстанцями і українськими урядовими військами", – зазначає видання.

У МЗС України відреагували на публікацію ВВС.

"Шановна редакціє ВВС World, в Україні немає кризи. Існує агресія Росії проти України. Репортаж має грунтуватися на фактах", – заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

https://twitter.com/Mariana_Betsa/status/1036232317877010434Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: