fbpx
Сьогодні
13:06 02 Вер 2018

Мей вважає, що повторний референдум щодо Brexit стане зрадою британської демократії

Прем'єрка Британії Тереза ​​Мей виступила на захист плану чинного уряду, заявивши, що "не здасться" прихильникам повторного референдуму щодо виходу Британії з Євросоюзу.

Про це Тереза ​​Мей написала в The Sunday Telegraph.

"Це буде підступною зрадою нашої демократії", – написала прем'єрка.

23 червня 2016 року британці на референдумі сказали "ні" Великобританії у складі Європейського Союзу. За вихід країни з ЄС проголосували 52% виборців, проти – 48%. Шотландія і Північна Ірландія в основному проголосували за збереження членства Сполученого Королівства в ЄС, Уельс і Англія підтримали Brexit.

У липні уряд Британії уклав угоду щодо виходу з ЄС у заміській резиденції в Чекерсі. План передбачає, що Британія слідуватиме загальноєвропейським стандартам і правилам регулювання у сфері торгівлі товарами і сільгосппродукцією, а в обмін отримає право на необмежену торгівлю ними на європейському єдиному ринку.

Євроскептики розкритикували угоду як занадто м'яку. На їхню думку, угода в Чекерсі залишає країну в залежності від Євросоюзу і, щоб цього уникнути, потрібен "жорсткий" Brexit – вихід Британії з Європейського єдиного ринку, Митного союзу ЄС і припинення поширення юрисдикції Суду Європейського союзу у Британії.

Через незгоду з позицією Терези Мей очільник МЗС Британії Борис Джонсон і міністр із питань Brexit Девід Девіс покинули уряд.

Великобританія планує вийти зі складу ЄС 29 березня 2019 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: