fbpx
Сьогодні
14:02 01 Вер 2018

Заблокований Донбас: Україна звернулася до ОБСЄ по допомогу

Україна просить координаторів ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську та гуманітарній підгрупі звернутися до до представників ОРДО щодо розблокування роботи КПВВ на Донбасі.

Про це 1 вересня повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Отримала тривожну інформацію з окупваного Донбасу, йдуть масові затримки і арешти громадян, бойовики заблокували роботу усіх КПВВ, нікого не випускають з території окупації. … Це все тільки поглиблює глибоку гуманітарну кризу на окупованій території. КПВВ заблоковані саме 1 вересня, коли розпочався шкільний рік", – зазначила Геращенко. 

"Вже спрямувала листи на координаторів ОБСЄ в ТКГ і гуманітарній підгрупі Мартіна Сайдіка і Тоні Фріша з проханням негайно звернутися до представників ОРДО – розблокувати роботу КПВВ. Також я спрямувала листи до представництва МКЧХ в Україні з проханням негайно вимагати доступу до тюрем в окупованому Донбасі, де зараз масово катують людей", – заявила представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ. 

Геращенко наголосила, що відповідальність за безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі "несе країна-окупант – РФ". 

Нагадаємо, що через вбивство Захарченка в'їзд і виїзд із Донецька закрили.

31 серпня в ресторані "Сепар" в окупованому Донецьку прогримів вибух. Внаслідок був убитий ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко.

Дивись як відреагували соцмережі на вбивство Захарченка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: