fbpx
Сьогодні
Погляд 15:49 01 Вер 2018

Коли трохи не встиг: розкрита таємниця смерті Захарченка

Як я писав раніше в статті "Запахло смаженим", в неділю 26 серпня, в День шахтаря, а також День міста Донецьк, тепер уже покійний ватажок бойовиків "ДНР" Захарченко покинув територію "республіки" в напрямку Південної Осетії. У передчутті небезпеки він під приводом вітального візиту взяв участь у святкуванні визнання Росією "державної незалежності" Південної Осетії.

Під час візиту Захарченко таки випросив притулок в "братській республіці". Плюс, як бонус, "президент" невизнаної "Республіки Південна Осетія" Бібілов, вручив йому "орден Пошани". Нехай, в цей час в Донецьку на всю і проходили гуляння з нагоди святкування Дня міста, але, як то кажуть, свій стілець дорожчий.

У Цхінвалі, крім "офіційного візиту", він вирішував свою долю, а точніше – готував запасний варіант, відхідний шлях, на випадок, якщо потрібно буде покинути "ДНР". І така ж невизнана "республіка" – просто ідеальне місце, де можна не боятися за свою проспиртовану фізіономію.

Відповідно до хронології "ДНР", "народний губернатор" Павло Губарєв був змінений Олександром Захарченко, чия черга передавати кермо влади, скажімо так, полум'яно прийшла в цю п'ятницю.

Життя бойовиків, в тому числі і їхнього ватажка – це російська рулетка: ніколи не знаєш, який оборот барабана стане фатальним. Хтось усвідомлює не грати з долею і кидає револьвер, а інший грає до "переможного" кінця. Так, нашим поточним "переможцем" і абсолютним "чемпіоном" стає, Олександр "Курячий Барон" Захарченко.

Багато хто знав про його відхід в серпні-вересні. Знали, що він змирився і не чинив опору такому повороту. Що цікаво, у ватажка бойовиків було все готове для "щасливої пенсії", проте відсутність внутрішнього "сигналу "стоп" зіграло для нього останню злий жарт. "Сепар", вечір, вибух – і ось вмить ватажка терористів "ДНР" не стало. Від отриманих ран він помер у лікарні.

Разом з Захарченко постраждав і Олександр Тимофєєв, "міністр доходів і зборів ДНР". Не можна виключати і ймовірності, що саме він і був планованої жертвою. Або ж прибрати було вигідно обох. Це виглядає цілком розумним, адже Тимофєєв, він же "Ташкент", керував розподілом гуманітарних вантажів, здійснив захоплення мережі супермаркетів "Амстор", "націоналізував" шахту імені Засядька і шахту імені Кисельова, тобто приводів для ліквідації більш, ніж достатньо. Але головним каменем спотикання стало загострення конфлікту з командирами і групами в "ДНР". "Ташкент" жорстко опирався групі близькою Ходаковський, який неодноразово виступав проти політики Захарченка.

Завтра-післязавтра про Захарченко забудуть, як про кошмарний сон жителів Донбасу. А його наступник, Дмитро Трапезников, незабаром тим чи іншим чином обов'язково повторить долю всіх і кожного зі своїх попередників.

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: