fbpx
Сьогодні
12:09 01 Вер 2018

Аналогове ТБ в Україні: сьогодні повинні почати вимикати, але суд напередодні заблокував

З 1 вересня в Україні сигнал аналогового телебачення повинні відключити майже в усіх областях – країна масово переходить на цифровий сигнал телемовлення.

Глава Нацради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко заявляв, що перехід на новий вид сигналу відбудеться швидко й безболісно, адже майже усі будинки вже підключені до супутникового чи кабельного телебачення.

Проте суд у Рівненській області заборонив Концерну РРТ вимикати аналогове телебачення.

30 серпня Сарненський районний суд Рівненської області виніс ухвалу, якою заборонив Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення вчиняти будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення, до вирішення спору по суті, пише "Детектор медіа".

Ухвалу винесено на забезпечення позову, який подала громадянка України Мізюрко Надія Юхимівна проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення.

У самому позові позивачка просить суд визнати за нею право на отримання інформації через аналогове телевізійне мовлення та зобов'язати Нацраду і Концерн РРТ забезпечити їй доступ до отримання інформації через аналогове ТБ.

Генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей повідомив "Детектору медіа", що Концерн РРТ буде виконувати рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: