Новини

“Вони хочуть повернути Крим”: Єльцин застерігав Клінтона ще в 1996 році

Перший президент Росії Борис Єльцин попереджав лідера США Білла Клінтона, що комуністи мають сильні реваншистські настрої.

Про це йдеться у стенограмах бесід Бориса Ельцина і Білла Клінтона, опублікованих на сайті бібліотеки колишнього президента США.

Під час Кремлівського обіду 21 квітня 1996 року, коли Клінтон відвідав Москву, сторони говорили про майбутні президентські вибори в Росії.

Єльцин тоді чітко попереджав про загрози в разі повернення до влади компартії.

"Існує кампанія в пресі США, в якій йдеться, що люди не повинні боятися комуністів, що вони хороші, чесні і добрі люди. Я попереджаю не вірити цьому. Більше половини з них фанатики, вони знищують все. Це означатиме громадянську війну, – сказав Єльцин.

Він уточнив, що прихильники компартії хотіли скасувати кордони між республіками, повернути Крим та навіть висували претензії щодо Аляски.

На президентських виборах в Росії головними конкурентами вважались тодішній президент Борис Єльцин і лідер КПРФ Борис Зюганов. За результатами другого туру голосування Борис Єльцин здобув понад 50% голосів і був переобраний на другий термін.

31 грудня 1999 року Борис Єльцин оголосив про свою відставку. Того ж дня Володимир Путін як глава уряду став виконувачем обов'язків президента Росії. 26 березня 2000 року він був офіційно обраний на цей пост.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Президент підписав укази про вихід України з низки угод та рішень СНД

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 15 травня, підписав укази про вихід України з низки угод,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Грузія, Ліхтенштейн та Малаві візьмуть участь у Глобальному саміті миру

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з президентами Грузії та Малаві Саломе Зурабішвілі й… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Байден і Трамп домовилися провести дебати у два раунди: деталі

Чинний президент США Джо Байден і експрезидент Дональд Трамп домовилися провести дебати у два раунди.… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

По всій Україні запровадили екстрені відключення електроенергії

Ввечері 15 травня в усіх областях України ввели екстрені відключення електроенергії. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Україна отримала від Республіки Корея 40 авто швидкої допомоги

Україна отримала від Корейського Червоного Хреста 40 «швидких» для надання невідкладної медичної допомоги під час… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024
  • Новини

Естонія ухвалила закон про використання заморожених російських активів на користь України

Парламент Естонії ухвалив закон, який дозволяє використовувати заморожені міжнародними санкціями російські активи для компенсації збитків,… Читати більше

Wednesday May 15th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.