fbpx
Сьогодні
13:32 30 Сер 2018

Стан Сенцова і Балуха погіршується, а РФ ігнорує пропозиції обміну, - Геращенко

Росія досі не надала відповіді на пропозицію обміну засуджених в Україні росіян на українських політв'язнів.

Про це заявила на прес-конференції віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона нагадала, що ще 4 місяці тому передала представникам РФ списки осіб засуджених в Україні за різні злочини, від диверсій до тероризму, яких влада готові обміняти на українських політв'язнів.

"Жодної відповіді в рамках Тристоронньої контактної групи. Потім ми передали ці листи і списки через інститут уповноважених (з прав людини України і РФ), через МЗС, через дипломатичні канали – (відповіді) у нас немає ніякої", – сказала Геращенко.

За її словами, це свідчить про те, що російська сторона не зацікавлена ​​в звільненні кого-небудь з росіян, яких відправили сюди, аби вбивати українців.

"Дійсно, з цих понад 30 росіян 22 написали листи на ім'я Путіна, свого президента, з проханням сприяти їхньому перевезенню на батьківщину, що вони готові бути задіяні в цій процедурі передачі", – зауважила Геращенко.

Вона додала, що з різних джерел надходить інформація про погіршення здоров'я Володимира Балуха, Олега Сенцова та інших в'язнів Кремля.

"І, на жаль, не маємо ніякої реакції Російської Федерації на всі ініціативи України", – підсумувала Геращенко.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: