fbpx
Сьогодні
15:18 29 Сер 2018

"Радио.Вести" перевірять на порушення мовних квот

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевірить столичну радіостанцію "Радио.Вести" щодо порушення мовних квот.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні 29 серпня, повідомляє Укрінформ.

Відповідно до моніторингу за 18 липня, Нацрада зафіксувала ознаки порушення ліцензіатом вимог частини п'ятої статті 9 закону "Про телебачення і радіомовлення".

Так, протягом другого року дії мовних квот в ефірі на радіо має звучати не менше 55% обсягу ведення передач державною мовою.

При цьому в ефірі радіостанції "Радио.Вести" 18 липня ця частка становила 42,4%.

Зважаючи на це, регулятор вирішив призначити позапланову виїзну перевірку ліцензіата.

В Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)".

Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі щодоби та в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: