fbpx
Сьогодні
11:49 29 Сер 2018

НАТО стежитиме за масштабними навчаннями Росії "Восток-2018"

Представники НАТО мають намір стежити за проведенням масштабних військових навчань Росії "Восток-2018", які відбудуться восени.

Про це заявив речник Північноатлантичного альянсу Ділан Вайт, повідомляє Reuters.

"Росія запросила військових аташе країн НАТО в Москві для спостереження за військовими навчаннями, пропозиція знаходиться на порядку денному", – повідомив він.

За словами Вайта, Росія заздалегідь проінформувала про заплановані маневри ще в травні.

"Усі країни мають право проводити навчання своїх збройних сил, але важливо, щоб вони здійснювалися прозоро і передбачувано", – сказав він.

Речник НАТО додав, що військові маневри "Восток-2018" демонструють зосередженість Росії на відпрацюванні широкомасштабного конфлікту.

"Це вписується в шаблон, який ми спостерігаємо протягом деякого часу: більш самовпевнена Росія, яка збільшує бюджет на оборону і військову присутність", – сказав Вайт.

Росія оголосила про найбільші з 1981 року військові навчання "Восток-2018". Вони будуть проходити з 11 по 15 вересня. В маневрах візьмуть участь близько 300 тисяч військовослужбовців і близько 36 тисяч одиниць наземної техніки, більше тисячі вертольотів, літаків і безпілотників.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: