fbpx
Сьогодні
12:42 29 Сер 2018

Генштаб перекинув морпіхів, артилерію та флот до узбережжя Азовського моря

Командування перекинуло додаткові сили до узбережжя Азовського моря для проведення навчань "Шторм-2018", які мають на меті відпрацювання оборони у разі нападу ворога.

Про це повідомляє прес-центр Міноборони України.

До маневрів під керівництвом Генерального штабу залучено підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил, Сил спеціальних операцій ЗС України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України та Державної служби спеціального транспорту.

Захід відпрацьовується у два етапи — управління військами в ході ведення протиповітряної оборони і стабілізаційних дій та власне оборона Чорноморського узбережжя.

"Навчання щодо управління визначеним комплектом військ під час відбиття збройної агресії з морського напрямку проводиться з метою удосконалення практичних навичок командного складу в ході прийняття рішення під час відпрацювання завдань за вказаною тематикою", – сказав командувач Військово-Морських Сил ЗС України адмірал Ігор Воронченко.

Підрозділи відпрацюють ведення стабілізаційних дій, відбиття повітряного нападу, перегрупування військ, підготовку районів до протипідводної та диверсійної оборони.

Наразі проведено перебазування підрозділів морської авіації на польовий аеродром та поповнення усіх видів боєприпасів підрозділами забезпечення.

Воронченко також зазначив, що найближчим часом планується збільшення корабельного угрупування, морської піхоти та артилерії на Азовському напрямку для надійного захисту всіх рубежів в акваторії моря.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: