fbpx
Сьогодні
20:53 28 Сер 2018

Єдина в Україні: в Маріуполі відкриється унікальна камерна філармонія

Перша в Україні камерна філармонія відкриється в Маріуполі 2 вересня в приміщенні колишнього ДК «Маркохім».

Про це в гостях у програми «Ранок LIVE» розповіли директор департаменту культурно-громадського розвитку міської ради Діана Трима і головний диригент камерного оркестру маріупольської камерної філармонії Василь Крячок, передає MRPL.CITY.

До її складу увійдуть всі базові оркестри міста. Діана Трима стверджує, що зміниться концепція проведення концертів – це вже будуть не розрізнені виступи, а загальний філармонічний план роботи. На її думку, Маріуполь готовий для більш складної за підготовкою і виконанням елітарної музики.

Ідея створення філармонії прийшла головному диригенту львівського оркестру «Віртуози Львова» Василю Бурко. Він вважає, що Маріуполь – місто, який має великий потенціал і можливості і є не тільки промисловим, але і дуже творчим.

Головний диригент Василь Крячок зауважив, що в багатьох містах велика проблема з концертними залами, дуже багато філармонії не мають власного приміщення. Нашому місту в цьому плані дуже пощастило. Будівля колишнього ДК «Маркохім» знаходиться в центрі міста, має прекрасну акустику і зручний зал на 400 місць.

Також він загострив увагу на тому, що аналогів камерної філармонії в Україні немає.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: