fbpx
Сьогодні
Фото 15:00 28 Сер 2018

В Естонії відкрили меморіал жертвам комунізму з іменами 22 тисяч осіб, які загинули від радянських репресій

23 серпня, у загальноєвропейський День пам'яті жертв тоталітарних режимів, у Таллінні пройшло урочисте відкриття пам'ятника жертвам комунізму в Естонії, на будівництво якого було виділено близько 6 млн євро.

Про це пише ERR.

"Цей меморіал, насправді, вже давно чекали, тому що за 27 років незалежності Естонії не було жодного великого монумента або меморіалу жертвам радянської влади", – розповів представник Інституту історичної пам'яті Естонії Сєргєй Мєтлєв.

"За різними підрахунками, понад 75 тис. жителів Естонії різних національностей постраждали від "червоного" режиму. Меморіал на Маарьямягі досить великий, і на ньому понад 22 тис. імен жителів Естонії, які були вбиті або померли за нелюдських умов утримання в ув'язненні або на поселенні з волі радянської влади", – пояснив він, додавши, що список жертв у майбутньому буде поповнюватися.

Частиною меморіалу є і пам'ятник офіцерам Естонії, які стали жертвами комуністичного терору.

На відкриття меморіалу запросили понад 500 репресованих комуністичним режимом і їхніх близьких та керівництво держави на чолі з президентом Керсті Кальюлайд.

меморіал жертвам комунізму в Естонії

Меморіал складається з двох частин: "Шлях" і "Домашній сад".

На стінах "Шляху" розташовані плити з іменами понад 22 тис. людей, життя більшості з яких перервалися далеко від батьківщини, і чиї місця поховання в багатьох випадках не відомі.

меморіал жертвам комунізму в Естонії

На внутрішній території меморіалу розташована частина "Домашній сад", що символізує надії, спогади і тугу за домом, які передають яблуні і бджоли.

меморіал жертвам комунізму в Естонії

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: