fbpx
Сьогодні
18:56 28 Сер 2018

Спецслужби РФ можуть читати листування українців у Telegram, - МІП

Фото Reuters

Наразі немає офіційних доказів того, що листування українських громадян у Telegram читатимуть спецслужби РФ за запитом, але небезпека від цього не зникла.

Про це заявив заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін на своїй сторінці у Facebook.

https://www.facebook.com/dzolotukhin/posts/2012460585471980

«Ми не можемо бути впевнені в тому, наскільки теперішня адміністрація месенджеру Telegram дійсно співпрацює з владою держави-агресора. Наголошуємо на тому, що офіційні українські органи не мають жодних правових важелів впливу на популярні зараз платформи онлайн-комунікацій (Google, Facebook, WhatsApp, Viber, Telegram та інші). Причина у відсутності відповідного законодавства в Україні. Тому наразі немає офіційних доказів того, що листування українських громадян у Telegram читатимуть у правоохоронних органах держави-агресора за запитом. З іншого боку, небезпека цього нікуди не зникла, оскільки природа відносин між Дуровим та ФСБ не зрозуміла», – зазначив Золотухін.

Ба більше, наголосив він, це не заважає ФСБ використовувати Telegram як одну з найефективніших платформ у своїх спеціальних операціях, що спостерігається з травня 2017 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: