fbpx
Сьогодні
10:36 28 Сер 2018

"Не хотіли псувати свято": ветеран АТО розповів про причини Іловайського котла

Ветеран Антитерористичної операції з батальйону "Донбас" Сергій Міщенко розповів, що повідомлення про блокування ЗСУ у 2014 році в Іловайську надсилалися у Генштаб ще за 5 днів до закриття "котла".

Про це повідомляє "Обозреватель".

Міщенко наголосив, що поки в Іловайську дивилися київський парад на День Незалежності, російські війська вже перетинали український кордон.

"Станом на вечір 23 серпня розвідка вже доповідала в Генштаб про факти заходу російських військ на територію України. Але, оскільки був парад, наше керівництво стояло на трибуні і телефонних дзвінків не приймало", – розповів ветеран.

За його словами, заступники начальника Генштабу відповідали на ці повідомлення наступним чином: "Ми це вже проходили, такі доповіді вже були, це дезінформація".

"На мій погляд, заступники не хотіли псувати своєму керівництву свято поганими доповідями", – припустив боєць батальйону "Донбас".

Він також наголосив, що керівник Генштабу включився у процес тільки 25 серпня, після прийому нових погонів 24 серпня. За словами Міщенка, тільки після цього почали прийматися рішення.

"Далі було ще цікавіше, тому що коли розповідають про "Іловайський котел", треба розуміти, що в Іловайську ми були заблоковані 27-го числа. До цього у нас була евакуація, ми вивозили поранених хлопців на Волноваху. Можна чітко говорити: станом на 26 серпня Іловайськ не був повністю оточений, ми ще мали шляхи виходу", – зазначив ветеран АТО.

Проте, коли Віктор Муженко домовлявся з представниками Генштабу Росії про вихід ЗСУ з "котла", російські війська вже готували уздовж доріг пастку.

"Якщо не буде розслідування, всі ці помилки повторяться", – переконаний Міщенко.

Нагадаємо, за офіційними даними, в "Іловайському котлі" у серпні 2014 року загинули 366 українських військових, ще 429 бійців отримали поранення. Окрім того, 300 військовослужбовців потрапили в полон.

За неофіційними даними, лише загинули у котлі до 1000 бійців ЗСУ та добровольців.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: