fbpx
Сьогодні
11:16 27 Сер 2018

Uber візьметься за велосипеди і самокати

В Uber заявили, що приділятимуть більше уваги розвитку бізнесу, який пов'язаний з велосипедами та електроскутерами.

Про це розповів гендиректор Uber Дара Хосровшахі, передає ВВС.

За його словами, вже дуже скоро індивідуальні види транспорту для коротких поїздок стануть найбільш популярними способами пересування великими містами.

І хоча бізнес на цьому виді транспорту менш прибутковий, ніж автомобільний, в довгостроковій перспективі саме за ним майбутнє, кажуть у компанії.

"У годину пік дуже неефективно використовувати купу металу вагою в тонну – і все заради того, аби перевезти одну людину через десять кварталів", – каже Хосровшахі в інтерв'ю The Financial Times.

"Якщо говорити про короткострокову перспективу, для нас це програш у фінансовому плані, але стратегічно – це саме те, куди ми хочемо рухатися", – додав гендиректор Uber.

Лише протягом останнього року американська компанія інвестувала кошти одразу у декілька велосипедних фірм.

Сервіс прокату велосипедів Jump, яким володіє Uber, вже успішно працює у кількох американських містах, зокрема у Нью-Йорку та Вашингтоні. Незабаром Jump запрацює і у Європі: очікується, що першим містом, де з'явиться сервіс, стане Берлін.

Також Uber активно співпрацює з компанією Line, що здає в оренду електросамокати.

За словами Дари Хосровшахі, на одній велосипедній поїздці Uber зароблятиме набагато менше грошей, ніж на такій самій автомобільній, але дохідність буде забезпечуватися за рахунок більшої кількості коротких велосипедних подорожей.

Минулого року збитки Uber склали приблизно $4,5 мільярди. Хоча доходи від автомобільного бізнесу зростають, значні кошти йдуть на запуск нових сервісів.

Проблемою є і регуляторний тиск на компанію, який намагаються запровадити у окремих країнах та містах.

Цього місяця тимчасове обмеження на отримання ліцензій для водіїв ввели у Нью-Йорку. Мер Лондона Садік Хан нещодавно заявляв про плани запровадити аналогічні заходи у британській столиці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Авто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: