fbpx
Сьогодні
Фото 12:38 27 Сер 2018

На Донеччині відкрили пам'ятник авторові "Щедрика"

У місті Покровськ, що на Донеччині урочисто відкрили пам'ятник композиторові Миколі Леонтовичу, який відомий як автор "Щедрика", він же Carol of the Bells в англійській версії.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Пам'ятник Леонтовичу відкрили сьогодні увечері. Він встановлений на вході в парк "Ювілейний" в мікрорайоні Південний. Річ у тому, що Микола Леонтович чотири роки жил в Покровську, працював в музичній школі, яку заснував. Композитор тут написав і свого легендарного "Щедрика", – сказав керівник прес-служби Покровської міської ради Юрій Коваль.

Він зазначив, що цей пам'ятник створено коштами місцевого бюджету. Автор пам'ятника – заслужений художник України, переселенець з Горлівки Петро Антип.

"Ідея цієї скульптурної композиції моя, але для її виконання я запросив ще скульпторів і архітектора. Терміни були стислі, тому довелося залучати людей. Наш колектив з п'яти чоловік працював впродовж майже трьох місяців над створенням пам'ятника", – розповів художник.

"Цей пам'ятник з бронзи, граніту і скла. Його в Харкові відливали, в Києві ліпили, граніт брали в Житомирі, скло відливали у Дніпрі. Цікава, об'ємна вийшла композиція, зі скляними елементами. Бронзова фігура Леонтовича в ній на центральному місці – 2,2 метра у висоту", – розповів Антип.

За його словами, замовником пам'ятника виступила Покровська міськрада, проект цей недешевий, тому що усі матеріали дорогі.

Скульптор підкреслив, що сам є прихильником української пісні, хорового співу і йому дуже близька творчість Леонтовича.

На відкритті скульптурної композиції співав дитячий хор "Щедрик" з Києва, який є лауреатом міжнародних конкурсів в США, Канаді, Польщі та Італії.

Відкриття пам'ятника Миколі Леонтовичу Відкриття пам'ятника Миколі Леонтовичу Відкриття пам'ятника Миколі Леонтовичу Відкриття пам'ятника Миколі Леонтовичу

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: