fbpx
Сьогодні
08:51 25 Сер 2018

У Петербурзі пройшла акція на підтримку України до Дня Незалежності, є затримані

Фото svoboda.org

У Петербурзі в п'ятницю півтора десятки активістів вийшли на поодинокі пікети на Невський проспект, щоб привітати Україну з Днем незалежності.

За словами організатора пікетів, активістки Петербурзького демократичного руху "Солідарність" Ольги Смірнової, акція носить одночасно антивоєнний і антиімперський характер, повідомляє російська служба Радіо Свобода.

Учасники пікетів нагадали про трагічні події 4-річної давності, про Іловайський котел, у якому загинули сотні українських військових.

Під час своїх пікетів активісти висловили своє захоплення мужністю українців, які захищають свою землю, і обурення щодо російської політики – від анексії Криму та військового вторгнення на Донбас до переговорів щодо звільнення українських політв'язнів з російських в'язниць, які учасники пікетів називають цинічними торгами.

Активісти збирали на Невському проспекті підписи під вітальними листівками, щоб потім передати їх у консульство України. Вони закликали також не забувати про Олега Сенцова і його голодування, яке вони називають смертельним.

Крім того, учасники акції брали короткі інтерв'ю у перехожих про їхнє ставлення до української проблеми, щоб потім зробити відеоролик і розмістити його в інтернеті. Деякі перехожі реагували на пікети агресивно, було два напади на активістів.

Затримано двох: одного нападника і одного активіста "Солідарності".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: