fbpx
Сьогодні
22:31 25 Сер 2018

США першими висадяться на Марс, - Пенс

Висадка людини на Місяць та Марс, а також дослідження глибин космосу є частиною урядової політики Вашингтона, яка підкреплена належним бюджетом.

Про це заявив віце-президент США Майк Пенс, виступаючи у центрі Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА) у Х'юстоні, штат Техас, передає Голос Америки.

Пенс наголосив, що відповідна державна політика закріплена у Директиві з приводу політики у царині дослідження Космосу (Space Policy Directive 1), підписаній Дональдом Трампом.

Пенс також зазначив, що Китай та Росія агресивно перетворюють космос на територію військових дій, але адміністрація Трампа має твердий намір "бути попереду наших супротивників у цій кричтно важливій сфері". Віце-президент США нагадав, що Міністерство космічних сил США стане реальністью у 2020-му році.

"Це реальна потреба, – заявив Пенс про створення Космічних сил. – Цього тижня Пентагон оприлюднив доповідь, яка показує, що Китай агресивно перетворює космос на сферу військових операцій. Росія також розробляє та випробовує нові та небезпечні види озброєнь та технології для протидії американським космічним об'єктам. Але я запевняю американців – наша Адміністрація має намір бути попереду супротивників у цій критично важливій сфері".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: