fbpx
Сьогодні
14:11 25 Сер 2018

На Донеччині оголосили підозру 4 бойовикам, які стояли біля витоків окупації Слов’янська та Лиману

На Донеччині оголошено про підозру чотирьом бойовикам, які стояли біля витоків окупації Слов'янська та Лиману.

Про це повідомляє в суботу прес-служба поліції Донеччини.

"Цих чоловіків, як і багатьох інших, терористи завербували на початку агресії для роботи на перших блокпостах. Повіривши пропагандистам та маючи на меті підзаробити, навесні 2014 року новобранці чергували на незаконних пунктах фільтрації", – йдеться в повідомленні.

"У масках та без, зі зброєю або битою, найманці оглядали автомобілі та перевіряли громадян. Шукали українську символіку, яка була приводом відправити людину "на підвал". Робота оплачувалася, в кращому випадку, їжею та сигаретами", – додали в поліції.

Там розповіли, що 30-річний житель Лиманського району чергував на дорозі на в'їзді у своє село, бо агітатори сказали, що населений пункт нібито йдуть захоплювати "бандерівці".

Побачивши, що його обманули, чоловік покинув свій пост та повернувся до звичайного життя. Однак навіть через чотири роки поліцейські знайшли докази його протиправної діяльності.

Йому та іншим бойовикам загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).

У поліції нагадали, що учасникам незаконних збройних формувань, які не скоювали тяжких злочинів, держава гарантує звільнення від кримінальної відповідальності (ч.6 ст. 260 ККУ). Для цього потрібно добровільно здатися до поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: