fbpx
Сьогодні
Фото 22:51 24 Сер 2018

У Львові стартував фестиваль “Етновир”

Львів поринув у "Етновир" – на вулицях і площах міста розгорнулись події щорічного міжнародного фольклорного фестивалю, що залучає на свою орбіту мистецькі колективи із багатьох країн світу.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Міжнародний фестиваль фольклору «Етновир» став головною подією святкування Дня Незалежності України у Львові. Протягом фестивалю відбуватимуться колоритні виступи колективів з різних країн світу, марш-паради учасників центральною частиною міста, покази національних костюмів та конкурси оркестрів", – зазначив заступник міського голови Андрій Москаленко.

Цьогорічними учасниками фестивалю стали колективи з Індонезії, Хорватії, Італії, Словаччини, Латвії та України.

На площі Музейній вже відбувся показ народного одягу. Представники країн-учасниць фестивалю продемонстрували свої народні костюми, взуття, аксесуари.

Також впродовж фестивалю буде проходити конкурс оркестрів, де представники колективів-учасників продемонструють національні музичні інструменти та позмагаються у вмінні на них грати.

Завершиться фестиваль 26 серпня о 21.50 традиційним спільним виконанням гуцульського танцю "Аркан", який виконають усі колективи на площі Ринок.

Перший міжнародний фестиваль фольклору «Етновир» відбувся у переддень Дня Незалежності 2008 року. Його організатором виступила громадська організація «Етновир». Того ж року вона стала дійсним членом CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts), а з 2010 року є членом IOV (International Organization of Folk Art), організації діють під патронатом ЮНЕСКО.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: