fbpx
Сьогодні
21:50 23 Сер 2018

Європейський суд зобов’язав Росію розкрити дані про стан українських політв’язнів

Європейський суд з прав людини зобов'язав Росію проінформувати про стан здоров'я українських політичних в'язнів Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова.

Про це повідомив заступник міністра юстиції, уповноважений з питань ЄСПЛ Іван Ліщина.

"Уряд РФ має проінформувати Суд про стан здоров'я цих політичних в'язнів. Зокрема уряд РФ має надати Суду інформацію щодо того, яке медичне обслуговування надавалось зазначеним особам та чи надається таке обслуговування зараз, чи відмовлявся хтось з них, зокрема п. Балух, від їжі і які саме заходи приймались в зв'язку з цим", – заявив він в Facebook.

Нагадаємо, що Україна подала проти Росії позов до Європейського суду з прав людини через порушення прав українських політв'язнів.

У заяві уряд України заявляє про системні порушення з боку Російської Федерації Конвенції про захист прав людини і основних свобод щодо українських громадян, яких Росія переслідує з політичних мотивів.

У Росії і на території окупованого Криму незаконно утримують близько 70 українців. Представники міжнародної спільноти, офіційні установи західних країн, відомі політики, культурні та громадські діячі неодноразово зверталися до Росії з вимогою звільнити Олега Сенцова, Володимира Балуха та інших українських політв'язнів. Росія досі відкидає всі ці заклики.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: