fbpx
Сьогодні
09:05 23 Сер 2018

СБУ взялася за українську мережу АЗС через сплату податків в Криму і на окупованому Донбасі

СБУ взялася за одну з великих мереж автозаправок України, бо та сплачувала податки окупантам в Криму та на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

З'ясувалося, що деякі українські комерційні структури мали схему зі збереження контролю над діяльністю мережі АЗС в анексованому Криму (щонайменше дев'ять станцій) та на окупованій Донеччині (близько десяти станцій).

При цьому управління підприємницькою діяльністю станцій здійснювалось менеджментом єдиної материнської структури.

"З отриманих прибутків від реалізації продукції АЗС ділки сплачували до "бюджетів" окупаційних адміністрацій так звані "податки". За інформацією спецслужби, частина продукції вказаних АЗС використовувалась для забезпечення псевдодержавних утворень", – повідомили у СБУ.

Під час обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів провадження силовики знайшли печатки фірм, на які оформлювались зазначені АЗС, а також документи та комп'ютерну техніку, що підтверджують протиправну діяльність.

Попри те, що СБУ не вказала назву АЗС, відомо, що 21 серпня силовики провели обшуки в офісах АЗС "ОККО" через підозру у фінансуванні терроризму.

Про це тоді заявив президент "Концерн Галнафтогаз" Віталій Антонов.

За його словами, з 2014 року їхня АЗС не працює на окупованих територіях, а також не має відносин з бізнес-структурами самопроголошених республік на Донбасі.

"У республіці Крим наші заправки експлуатуються трудовим колективом, але вони у нас їх орендують. Це наші українці, які годують свої сім'ї. Вони там перебувають волею долі і ми фінансуємо їх, а не режим РФ", – пояснив Антонов.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: