fbpx
Сьогодні
15:43 23 Сер 2018

Британія в кінці серпня запропонує ЄС ввести нові санкції проти РФ, - Reuters

Велика Британія запропонує Євросоюзу ввести нові обмеження щодо Росії вже цього серпня.

Про це пише Reuters.

Глава МЗС Великої Британії Джеремі Хант планує закликати ЄС накласти додаткові санкції на Росію у відповідь на її "ворожу" поведінку в усьому світі.

Європейські чиновники очікують, що Хант підніме це питання, коли всі 28 міністрів закордонних справ зустрінуться для переговорів в Австрії наприкінці місяця.

Проте, самі чиновники євроспільноти скептичні щодо цього, оскільки в ЄС є кілька країн, які виступають проти навіть діючих санкцій не кажучи вже про нові.

"Немає ніяких шансів. Італія та Австрія, навіть Франція, дуже хочуть мати бізнес з Росією", – сказав один з дипломатів ЄС.

Будь-які нові санкції вимагають одноголосного прийняття всіма 28 державами-членами.

31 липня Євросоюз запровадив санкції проти 6 російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Дипломати заявили, що було запропоновано 8 фірм, але дві були відкинуті після опозиції з боку Німеччини та Італії, які побоювалися шкоди для своїх ділових відносин з Росією.

Багато держав ЄС вигнали російських дипломатів через отруєння в Солсбері. Але опозиція з боку "голубів", до яких також належать Греція і Угорщина, заблокувала будь-які подальші заходи.

У липні кількість компаній РФ, які потрапили під санкції ЄС, збільшилася до 44. Крім того, ЄС запровадив заборону на в'їзд та заморожування активів для 155 осіб за цим режимом санкцій.

Обмежувальні заходи полягають у замороженні активів в ЄС, що належать цим суб'єктам, а особи та організації в ЄС не можуть надавати їм фінансові послуги.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: