fbpx
Сьогодні
10:02 22 Сер 2018

У справі нападу на Гандзюк затримали ветеранів-добровольців з нагородами "За мужність"

Катерина Гандзюк

У справі щодо нападу на херсонську активістку затримали ветеранів війни на Донбасі, які мають державні відзнаки.

Про це йдеться у матеріалі газети "День".

Вчора Херсонський міський суд заарештував на 60 діб без права застави двох підозрюваних у справі нападу на Гандзюк. Ці чоловіки – Володимир Васянович 1995 року народження та Сергій Торбін, яких затримали на херсонському автовокзалі 17 серпня.

Так, журналісти дізналися наступне:

Васянович є уродженцем Житомира та учасником бойових бій на Донбасі у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Має позивний "Шуруп", брав участь у боях за Донецький аеропорт, Савур-Могилу, Авдіївку та інші гарячі точки. Під час однієї з операцій підірвався на фугасі і втратив ліву ногу. Був нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеню та орденом "Народний герой України".

Торбін є уродженцем Херсона та служив разом з Васяновичем, його позивний "Опер". Також має орден "За мужність" ІІІ ступеню та орден "Народний герой України". Торбін керує громадською організацією "Добровольців Учасників АТО "Добровольці Божої Чоти".
За словами прокурора, ці двоє чоловіків є співучасниками замаху відповідно до показів інших учасників справи.

Таким чином, наразі відомо про п'ятьох затриманих, яких підозрюють в організації замаху на Катерину Гандзюк. Це Горбунов, Торбін, Васянович, Вишневський і Грабчук.

В матеріалах фігурують протоколи допиту Віктора Горбунова, якого вже арештували на 60 діб 20 серпня. У матеріалах вказується громадянин на прізвище Вишневський, який стверджує, що виконавцем замаху є чоловік із позивним "Мураха".

Горбунов під час допиту наголосив, що організувати замах на Гандзюк йому та іншим співучасникам запропонував саме Торбін.

Так, ветеран війни з відзнаками начебто сказав, що Гандзюк – корумпований чиновник з проросійськими поглядами, тому її слід покарати кислотою в обличчя.

За словами Горбунова, він отримав $300 на купівлю кислоти від Васяновича та не брав участі у подальших діях. Він також упізнав на відео Грабчука як чоловіка, який біжить від будинку Гандзюк.

Вишневський під час допиту зауважив, що вчинити злочин Торбін запропонував йому, Васяновичу, а також його другу з позивним "Мураха". Кожному з них мали виплатити по $500.

Вранці 31 липня Вишневський, Васянович і "Мураха" прибули до будинку Гандзюк на автівці Торбіна. Вишневський та "Мураха" вийшли з авто, Васянович залишився в авто. Через деякий час до будинку під'їхав автомобіль, на якому Гандзюк їздила на роботу.

Про це Вишневський повідомив Васяновичу, який почав рухатися в бік магазину "АТБ" – це був сигнал, що зараз із будинку вийде потерпіла.

"Як саме "Мураха" обливав кислотою Гандзюк Вишневський не бачив. Через деякий час він повернувся до місця проживання в Олешки, де вже знаходився Васянович та "Мураха". Через декілька днів до них приїхав Торбін, який дав по 500 доларів США", – пише видання.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: