fbpx
Сьогодні
16:23 21 Сер 2018

Справа Лусваргі: бразильцю-бойовику продовжили арешт до жовтня

Фото radiosvoboda.org

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області продовжив на 60 діб арешт громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, якого підозрюють у сприянні бойовикам "ДНР".

Про це повідомляє "Громадське".

Про продовження запобіжного заходу клопотав прокурор Ігор Вовк.

Суд клопотання задовольнив і продовжив арешт бразильцю до 19 жовтня 2018 року.

"Лусваргі не має постійного місця проживання і місця реєстрації в Україні, а також не має постійного доходу в Україні, може переховуватися від суду", — сказав Вовк.

Адвокат Лусваргі Валентин Рибін нагадав, що після першого розгляду справи прокурор клопотав про більш м'якший запобіжний захід.

"Прокурор Вовк в грудні 2017 року казав зовсім протилежне…У лютому 2018 року мій підзахисний став взагалі вільною людиною. Мій підзахисний перебував на волі абсолютно законно, щодо нього не діяв жоден запобіжний захід, він нічого не порушував, поки його не схопити радикали та привели до СБУ", — сказав Рибін.

Зазначається, що сам Лусваргі прокоментував клопотання про продовження запобіжного заходу так: "У тюрмі мені буде безпечніше".

21 серпня суд мав почати розгляд справи по суті, однак сторона обвинувачення не підготувала до цього засідання матеріали справи.

Головуючий суддя також сказав, що на наступних засіданнях суд допитає свідків і обвинуваченого.

Наступне засідання відбудеться 9 жовтня 2018 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: