fbpx
Сьогодні
14:49 21 Сер 2018

Сенцов розуміє, що може померти, - правозахисниця

Бранець Кремля Олег Сенцов цілком розуміє всю небезпеку продовження голодування і сам каже, що може й не пережити його.

Про це повідомила російська правозахисниця Зоя Свєтова, яка 14 серпня відвідала Сенцова в російській колонії.

"Він оцінює свій стан як передкритичний. Я спочатку не зрозуміла, перепитала, він говорить: наступна стадія мого стану може стати критичною, і тоді мене повинні будуть повезти до лікарні, в реанімацію. Олег розуміє, що його можуть не довезти, і в реанімації його можуть не врятувати", – сказала Свєтова.

За її словами, він не навіть не допускає думки щодо припинення голодування поки не виконають його вимоги і не відпустять всіх політв'язнів.

"Він людина дуже сильна і, напевно, сподівається, що його вимоги будуть виконані. Він знає про всі акції на його захист, дуже сподівається, що українська влада і західні лідери зможуть вплинути на російську владу. Але, звичайно, він усвідомлює, що можуть просто не встигнути виконати його вимоги, і він може померти. Він це розуміє, – додала правозахисниця.

21 серпня виповнюється 100 днів від часу, коли ув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв'язнів.

Попри неодноразові заклики припинити голодування, Сенцов продовжує свій протест. У колонії в північному російському місті Лабитнангі проводять медичні процедури, щоб не допустити смерті в'язня, але щодня ризик нової кризи зі здоров'ям Сенцова зростає.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: