fbpx
Сьогодні
16:08 21 Сер 2018

Росія відмовилася обговорювати обмін її громадян на українських політв'язнів

Росія не хоче навіть обговорювати можливість обміну засуджених в Україні росіян на Олега Сенцова та інших українських політв'язнів.

Про це повідомила віце-спікер Ради Ірина Геращенко.

"На жаль, російська сторона і омбудвумен РФ Т. Москалькова відкинули ініціативу зустрітися в Мінську і обговорити ініціативу України передачі РФ 36 її громадян в обмін на політв'язнів Кремля. Росії її громадяни просто не потрібні…", – написала вона.

Тому, Геращенко поінформувала представників РФ та ОБСЄ, що 22 росіянина, засуджених за підготовки терактів, диверсії, шпигунство та війну проти України, написали звернення до президента Путіна з проханням забрати їх до Росії в обмін на українських політв'язнів.

"Ми , на відміну від РФ, готові перемістити їх в найкоротші терміни- але в обмін на НАШИХ! Ці звернення вже направлені дипломатичними каналами на МЗС РФ, я , в свою чергу, продублювала їх на гуманітарну підгрупу і ТКГ", – написала вона.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: