fbpx
Сьогодні
13:01 21 Сер 2018

Половина підозрюваних НАБУ, які переховуються за кордоном, втекли до Росії

Половину всіх підозрюваних, які переховують за кордоном, в якості прихистку обрали Росію.

Про це повідомляє прес-центр НАБУ.

Близько 30 осіб, яких детективи Національного бюро вважають причетними до організації корупційних схем, наразі переховуються за кордоном. Кожен другий із них, за даними слідства, — на території Російської Федерації.

Станом на 30.06.2018 в міжнародний розшук за ініціативи детективів НАБУ оголошено 21 особу. Стосовно 16 із них, з огляду на затримання або з метою визначення місцеперебування, скеровано запити до інших держав.

"Загалом, міжнародний напрямок є одним із ключових в роботі НАБУ, оскільки чимало корупційних схем реалізують за участі компаній, зареєстрованих за кордоном. Географія цих суб'єктів господарювання наразі охоплює щонайменше 23 країни на трьох континентах світу", -повідомляє антикорупційне бюро.

На переконання детективів, українські корупціонери обирають місця "прописки" незаконно отриманих коштів у державах зі спрощеною системою реєстрації, ускладненим порядком розкриття інформації та високим ступенем конфіденційності.

"Збитки, завдані державним інтересам за участю іноземних контрагентів, обчислюються у 1,84 млрд грн, 22,07 млн дол. США, 12,03 млн євро", – повідомляє бюро.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: