fbpx
Сьогодні
11:47 21 Сер 2018

На параді Незалежності проїде танк Т-84 "Ятаган", розроблений за стандартами НАТО

Під час параду на День Незалежності Хрещатиком проїде танк Т-84 "Ятаган", який є модифікацією танку "Оплот" за стандартами НАТО.

Про це повідомляє прес-центр Укроборонпрому у Facebook.

Танк Т-84-120 "Ятаган" – основний бойовий танк, який оснащений 120-мм гарматою у відповідності до прийнятого у країнах НАТО стандарту.

Ця бойова машина буде продемонстрована у Києві під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності України.

"Ятаган" був розроблений Харківським бюро імені Морозова для участі в тендері на постачання танків до Туреччини в далекому 2000 році. Тендер так і не виграли і танк був побудований в єдиному екземплярі.

"Він є ефективним рішенням з інтеграції стандартів Альянсу в українську бронетехніку. Для вирішення цієї задачі харківські інженери з нуля розробили новий механізм заряджання, який може працювати з унітарними пострілами натівскього стандарту", – пише прес-центр.

Новий механізм заряджання працює по конвеєрному принципу та розміщений у спеціальному відсіку в задній частині башти.

Цей відсік відокремлений від екіпажу та має спеціальні вишибні панелі, що дозволяє максимально підняти безпеку екіпажу та повністю відповідає рішенням конструкторської школі країн-членів НАТО.

Крім того, використання натівської танкової гармати значно розширює номенклатуру боєприпасів, які можуть використовуватись Т-84-120.

"Мова йде не тільки про снаряди, що можуть виготовлятися на новій технологічній лінії, яка встановлена на ДАХК "Артем", але і боєприпаси виробництва країн-членів НАТО", – зазначили в Укроборонпромі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: