fbpx
Сьогодні
12:04 21 Сер 2018

Microsoft зірвав атаку російських хакерів

Microsoft зірвав спробу пов'язаних із російським урядом хакерів викрасти дані користувачів.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву компанії.

"У понеділок Microsoft повідомив, що нещодавно зірвав спробу хакерів, афільованих із російським урядом, вкрасти дані користувачів з консервативних груп, які агітують за демократію та кібербезпеку", – йдеться у публікації.

Минулого тижня відділ із боротьби з дигітальними злочинами компанії, за рішенням суду, взяв під контроль шість інтернет-доменів, створених групою Strontium, більш відомою як Fancy Bear або APT28, які пов'язані з російським урядом.

За даними компанії, зловмисники створили три фейкові веб-сторінки в інтернеті, які схожі на сайти Сенату США, Міжнародного республіканського інституту, який агітує за демократичні принципи в світі, та Інституту Хадсона, в якому вже відбулися кілька дискусій щодо кібербезпеки та який критикував російський уряд.

Російські хакери надсилали з цих веб-сторінок електронні листи з вимогою ввести свої логіни й паролі для входу на зазначені сайти, щоб таким чином вкрасти дані.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: