fbpx
Сьогодні
17:42 21 Сер 2018

Дрони проти браконьєрів: на Сейшелах безпілотники допоможуть ловити злочинців

В жовтні марокканський технологічний стартап ATLAN Space запустить проект по використанню безпілотних літальних апаратів з метою боротьби із незаконним рибним промислом в територіальних водах Сейшельських островів.

Про це повідомляє Engadget.

У рамках проекту будуть використовуватися як дрони з нерухомим крилом і двигуном на бензині для моніторингу великих територій, так і електричні квадрокоптери в разі потреби. ATLAN Space займається розробкою штучного інтелекту для управління автономними безпілотними літальними апаратами з метою сканування великих територій для виявлення «екологічних злочинів», таких як незаконний вилов риби, браконьєрство або вирубка лісу.

Фінансування пілотного проекту по боротьбі з незаконним рибним промислом на Сейшельських островах буде відбуватись завдяки Національному географічному гранту в розмірі $150 000, який ATLAN Space виграла в червні.

За словами Бадра Ідрісса, гендиректора і співзасновника ATLAN Space, дрони будуть озброєні інформацією про популярні в браконьєрському середовищі зони незаконної ловлі риби. Як тільки дрон виявить судно, штучний інтелект допоможе йому визначити, чи є цей об'єкт круїзним лайнером, танкером або рибальським судном. Потім дрон встановить, чи знаходиться об'єкт в морській заповідній зоні, що охороняється і чи має він право на ведення рибного промислу.

Якщо буде зроблено висновок про те, що діяльність цього судна є незаконною, дрон визначить його місцезнаходження, ідентифікаційний номер, кількість людей на борту і передасть цю інформацію відповідним службам через супутниковий зв'язок.

В даний час уряди африканських країн використовують легкі літаки або берегові охоронні човни для такого роду спостережень. Застосування дронів дозволить скоротити витрати на ведення спостережень і дасть можливість службі берегової охорони зосередитися на перехопленні браконьєрських суден.

Ідрісса повідомив, що збиток країн узбережжя Західної Африки від незаконного рибного промислу складає $ 2,3 млрд на рік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: