fbpx
Сьогодні
22:28 20 Сер 2018

Загадка Олександрії: єгипетські науковці розкрили таємницю чорного гранітного саркофага

Єгипетські науковці визначили стать і вік людей, похованих в чорному гранітному саркофазі, виявленому в липні у місті Олександрія.

У єгипетському Міністерстві з питань старовини заявили, що скелети належать 20-річній жінці та двом чоловікам віком до 30 років і 40 років відповідно. Поховання явно не було знатним.

Як повідомляє Associated Press, на одному з черепів виявлені сліди хірургічного втручання, на деякі кістках відзначена присутність частиць золота.

Археологи також визначили, що загадкова червона рідина, яка наповнювала 2000-річний саркофаг і якій приписували різні "магічні" властивості, виявилася звичайними стічними водами.

Саркофаг було виявлено на початку липня 2018 року на глибині понад 5 метрів під землею в житловому районі Олександрії. Деякі спостерігачі припускали, що в ньому можуть бути останки Олександра Македонського, оскільки саркофаг належить приблизно до 323 року до н.е. На тому ж місці на глибині п'яти метрів були знайдені 40-сантиметровий фрагмент статуї чоловіка та деякі інші артефакти.

Серед населення ходили чутки про прокляття для тих, хто зважиться відкрити саркофаг. Страхи підігрівалися незвичайним чорним кольором пам'ятника, а також його гігантськими розмірами.

"Саркофаг було відкрито, але ми не постраждали від прокляття", – сказав генеральний секретар єгипетської міністерства старовини Мостафа Вазирі, який опублікував кадри з місця роботи археологів і військових інженерів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: