fbpx
Сьогодні
22:52 20 Сер 2018

Українській зліт. Вітчизняна космічна галузь збільшила виробництво

За підсумками першого півріччя 2018 року підприємства ракетно-космічної галузі України збільшили обсяги виробництва продукції в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 12,7% – до 1,6 млрд грн.

Про це повідомили в прес-службі українського космічного відомства, передає Інтерфакс-Україна.

Обсяги реалізації продукції підприємств галузі за підсумками першого півріччя 2018 року зросли на 12,3% – до 1,6 млрд грн. Загальний обсяг валової продукції за підсумками першого півріччя склав 2,1 млрд грн.

Обсяг експорту продукції підприємств галузі в країни ЄС, США і в інші країни становив в першому півріччі 877,4 млн грн, або 90,1% в загальному обсязі експорту.

У цілому п'ять підприємств закінчили перше півріччя з прибутком: Хартрон отримав майже 3 млн грн, ЮМЗ ім.Макарова – 130 тис. грн, Київприлад – 20 тис. грн, Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування і Укркосмос.

Середньооблікова чисельність штатних працівників галузі за станом на 1 липня 2018 склала 16 745 осіб, що на 0,3% менше, ніж в першому кварталі.

"Основною причиною скорочення чисельності штату залишається відносно невисока заробітна плата внаслідок недозагруженности потужностей підприємств і перехід частини з них на скорочений робочий тиждень, або інші форми оптимізації витрат на оплату праці", – наголошується в повідомленні.

Так, номінальна середньомісячна зарплата по галузі зросла по відношенню до початку року на 8,1% і склала в першому півріччі 8 223 грн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: