fbpx
Сьогодні
15:12 19 Сер 2018

"Зелене майбутнє": Україна та ОАЕ будуть впроваджувати спільні проекти "чистої" енергетики

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України та Міністерство енергетики та промисловості (ОАЕ) підписали Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Співпрацюючи, ми будемо обмінюватися досвідом і сприяти реалізації спільних інвестиційних проектів у сфері енергоефективності, "чистій" енергетиці та переробці сміття», – прокоментував подію голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Таким чином, Україна продовжує розвивати міжнародні відносини і ставати гідним гравцем світового ринку відновлюваної енергетики.

Як відомо, ОАЕ славиться значними ресурсами нафти і газу, але ця країна взяла стрімкий курс на розвиток "чистої" енергетики. Так, ціль Енергетичної стратегії ОАЕ до 2050 р. – досягти щонайменше 44% "чистої" енергії в енергобалансі.

Вже сьогодні в ОАЕ, а саме – неподалік міста Дубай, встановлюється найбільший у світі сонячний парк. Його запланована потужність до 2020 р. – 1 ГВт, а до 2050 – 5 ГВт.

Крім цього, у м. Абу-Дабі (ОАЕ) базується всесвітньо відоме Міжнародне агентство з відновлюваних джерел енергії (IRENA), до Статуту якого приєдналася Україна. Відповідний Закон України від 05.12.2017 № 2222-VIII розроблено Держенергоефективності.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: