Новини

Весілля глави МЗС Австрії: як соцмережі відреагували на танець нареченої з Путіним

У суботу, 18 серпня, президент Росії Володимир Путін відвідав весілля 53-річної міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.

Весілля відбулось в селі Гамільц на півдні Австрії. Серед гостей були також представники австрійського уряду, глава ОПЕК Мохаммед Баркіндо та члени австрійських правих партій, повідомляє ВВС.

Путін привітав молодят букетом квітів і станцював із нареченою. Також він привіз із собою державний Кубанський козачий хор.

Фото Reuters

Як повідомляє ТАСС з посиланням на прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Путін подарував молодятам тульський самовар, картину і старовинну масловижималку.

Влада Австрії останнім часом дотримувалася помірної, порівняно з іншими країнами ЄС, позиції з приводу дій Росії. Після приходу нового кабінету, в який входить і Кнайсль, з Відня почали частіше лунати пропозиції про налагодження відносин із Москвою. Кнайсль обіймає посаду глави австрійського МЗС із зими.

Австрія – єдина велика країна ЄС, яка не вислала російських дипломатів після отруєння в Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що у нього "викликає сумну посмішку" завірення МЗС Австрії в тому, що її зовнішньополітичний курс залишається незмінним, незважаючи на "приватний" візит президента РФ  Володимира Путіна в цю країну. Про це Клімкін написав в Twitter.

"Я світське життя зазвичай не коментую, але якщо МЗС Австрії змушене виправдовуватися, запевняючи в незмінності зовнішньополітичного курсу в світлі "приватного" візиту, то це вже цікава нова форма, яка викликає сумну посмішку", – написав глава МЗС України.

Клімкін також опублікував посилання на повідомлення австрійського видання  Kurier, в якому наводяться слова прес-секретаря МЗС Австрії: "Це перш за все приватне свято і особистий візит, і це не змінює зовнішньополітичну позицію Австрії»

Депутат Європейського парламенту від Австрії, член Партії зелених Мішель Реймон закликав міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка запросила Путіна на своє весілля, негайно подати у відставку.

"Деспот ніколи не буває приватним", – сказав він.

Український депутат, глава комітету із зовнішньої політики Ганна Гопко також розкритикувала рішення австрійської сторони.

"Весілля – це приватний захід. Однак саме собою зрозуміло, що якщо ви запрошуєте Путіна на весілля, ви більше не нейтральні. З цього моменту, Австрія не може бути медіатором в Україні".

У мережі жорстко відреагували на фото, на якому президент РФ Володимир Путін танцює з нареченою, главою МЗС Австрії Карін Кнайсль, що вийшла 18 серпня заміж за бізнесмена Вольфганга Майлінгера.

Фото Reuters

"Обоє на підборах", "Кремлівський лісовик і віденська баба-яга", "Весь світ потішається над цим чмо, а йому по барабану", "Якщо додати саундтрек з кримінального чтива – сценка буде взагалі супер", "У неї гроші пуйла зберігаються? знайомі напевно давно по секті сатани", "Австріяки виростили одного фюрера і запрошують на весілля іншого ", "Росія котиться в дупу, а її лідер танцює", – пишуть коментатори.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб: на більшості напрямків по всій лінії фронту зберігається динаміка боєзіткнень

З-поміж 77 бойових зіткнень за цю добу сім ще тривають. Найгарячіше – на Покровському напрямку.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Зеленський відкрив пам’ятний камінь на місці майбутнього Меморіалу жертвам геноциду кримськотатарського народу

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у відкритті памʼятного каменя, на місці якого в майбутньому… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — благодійні вишиванки та мобільний застосунок Резерв+

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ❤️‍🩹 Укрзалізниця передала… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Цієї весни в Україні висадили понад 17 тисяч гектарів лісу

За період весняної лісокультурної кампанії в Україні висаджено понад 121 млн сіянців на 17 тис.… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Усюди, де складно, наші сили дають гідну відсіч окупанту, – Зеленський

Збройні сили України відбили російський штурм Часового Яру, де знищили понад 20 одиниць броньованої техніки… Читати більше

Saturday May 18th, 2024
  • Новини

Українські військові збили штурмовик Су-25 на Донеччині

Зенітники 110-ї окремої механізованої бригади імені генерала-хорунжого Марка Безручка збили російський штурмовик Су-25 в Донецькій… Читати більше

Saturday May 18th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.