fbpx
Сьогодні
22:51 18 Сер 2018

В Єгипті знайшли сир, якому 3200 років

Кілька років тому група вчених досліджувала гробницю очільника давньоєгипетського міста Мемфіс Птамеса. Вони знайшли кілька розбитих глеків, де містилася "затверділа біляста маса". Вчені Університету Катанії та Каїрського Університету змогли ідентифікувати цю масу як сир, якому приблизно 3200 років.

До цього відкриття не існувало жодних ознак того, що в Давньому Єгипті виробляли сир, повідомляє BBC.

"Проаналізований матеріал є, напевно, найстарішими археологічними рештками сиру, які колись були знайдені", – заявив Енріко Греко з Університету Катанії, який проводив дослідження.

За його словами, сир зроблено з овечого і козячого молока. На думку історика сироваріння і професора хімії Пола Кіндста, стародавній сир був "дуже кислим і гострим".

В Єгипті знайшли сир

Дослідники також знайшли сліди бактерії, яка може спричинити бруцельоз, – захворювання від споживання непастеризованих молочних продуктів. Симптомами є висока температура, підвищена пітливість, біль у м'язах. Хвороба існує і сьогодні.

Поховання у некрополі поблизу Каїру вперше знайшли в 1885 році. Але занесене пісками воно занову було відкрито в 2010 році.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: