fbpx
Сьогодні
Відео 21:07 18 Сер 2018

Парад до Дня Незалежності: нова зброя, 18 делегацій з інших країн та вітання "Слава Україні"

На Хрещатику пройшла репетиція військового параду до Дня Незалежності України.

У зв'язку з цим було перекрито рух транспорту у центрі Києва.

В репетиції взяли участь військовослужбовці Збройних сил України, ДСНС, СБУ та інші підрозділи. Також проїде військова техніка.

Крім того, під час репетиції параду військ пролунали артилерійські салюти десятьма залпами гармат із вогневої позиції, розташованої на Трухановому острові.

Подивитися на репетицію прийшли тисячі киян.

Наступні репетиції параду заплановані на 20 та 22 серпня.

У параді з нагоди 27-ї річниці Незалежності України візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців. Планується демонстрація 250 одиниць військової техніки.

Також 24 серпня військовослужбовці парадних розрахунків використовуватимуть військове вітання "Слава Україні!" та "Героям слава!" замість привітань радянського зразка.

Участь у військовому параді до Дня Незалежності братимуть 18 підрозділів з інших країн. Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак, передає УНН.

"До тренування були залучені 4,5 тис. військовослужбовців, 250 одиниць техніки. Ми чекаємо прибуття 18 підрозділів з інших країн, які будуть брати участь у параді", – повідомив він.

З його слів, першим тренуванням він задоволений.

"Все пройшло організовано. Звичайно, що є над чим працювати, можливо треба налагодити звук, музику, марш, щоб люди відчули дорогу, і після цього я думаю ми будем готові на 100 відсотків. Ми плануємо провести тренування 20 і 22 серпня вже в парадній формі. Всіх запрошую на святкування Дня Незалежності, там де армія буде з народом, а народ з армією", – додав Полторак.

Також він зауважив, що "техніки дуже багато нової". "Є цілі підрозділи, які оснащенні новою технікою. Є нові зразки озброєння, які частково прийняті на озброєння. Є зразки, які проходять державні випробовування. А також є перспективні системи озброєння, які зараз розробляються і ми плануємо приступити в цьому році до державних випробувань", – сказав міністр оборони.

"Багато там країн буде, практично ті самі, які були минулого року. Але будуть і інші представники. США, Канади, Великої Британії, Польщі, Німеччини, Грузії, Молдови. Буде 18 делегацій і 300 військовослужбовців інших країн", – заявив Полторак.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: