fbpx
Сьогодні
13:37 17 Сер 2018

Вчені знайшли останки найстаріших мікробів на Землі: їм 3,46 млрд років

Команда японських та французьких геологів знайшла мікроскопічні скам'янілі останки мікробів на заході Австралії. Їхній вік становить приблизно 3,46 млрд років.

Відкриття, представлене на конференції Goldschmidt в Бостоні, свідчить, що життя на Землі зародилося на десятки мільйонів років раніше, ніж вважали вчені.

Вчені вважають, що перші мікроорганізми з'явилися на Землі під час архейської ери 4-2,7 млрд років тому. Раніше геологи виявили кілька зразків скам'янілостей, які свідчать про існування життя в первинному океані Землі 3,4 млрд років тому.

Сліди мікроорганізмів, виявлених в околицях австралійського міста Стрелла-Пул, можуть бути на 60 млн років старіші, вважають геологи на чолі з професором Женевського університету Жульєном Аллеоном.

Дослідники "просвітили" скам'янілості на прискорювачі часток і з'ясували, що їх хімічний профіль ідентичний виявленим в Канаді залишкам мікробів віком 1,9 млрд років і сучасним мікроорганізмам.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: