fbpx
Сьогодні
17:35 17 Сер 2018

Офіційно: уряд Словенії очолив колишній пародист і комік

Словенський актор, журналіст і політик Мар'ян Шарец став прем'єр-міністром Словенії – 17 серпня його кандидатуру підтримав парламент країни.

55 членів парламенту висловилися на підтримку Шареца, 31 голос був поданий проти, повідомляє словенський портал RTV.

Мар'ян Шарец

40-річний Шарец став наймолодшим главою уряду в історії незалежної Словенії. Його кандидатуру висунули п'ять лівоцентристських партій. У нового прем'єра є 15 днів, щоб подати на затвердження парламенту склад свого уряду.

Протягом останніх двох років Шарец був мером словенського міста Камник. Він очолює партію LMS, яка разом з чотирма іншими парламентськими силами сформувала парламентську коаліцію меншості за підсумками нещодавніх виборів у країні. На цих виборах LMS балотувалася вперше.

Мар'ян Шарец

Довідка:

Шарец народився в Любляні, де закінчив Академію театру, радіо, кіно і телебачення при Люблянському університеті. Довго працював на національному телебаченні RTV Slovenija. Виступав у комедійному амплуа і жанрі політичної сатири на радіо- і телевізійних шоу. Зображував вигаданого персонажа Івана Серпентіншика, буркотливого сільського жителя з Верхньої Крайни. Крім цього, прославився пародіями на багатьох відомих людей: колишнього словенського президента Янеза Дрновшека, Усаму бен Ладена, Фіделя Кастро, відомого словенського політика Антона Ропа, словенських прем'єр-міністрів Янеза Яншу і Андрія Баюка. Працював також як журналіст і редактор.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: